Nissan Vuoden LEAF 2023 - Mallin omistajan käsikirja
9.26.3.2. Ajaminen talviolosuhteissa

Aja varovasti kaikissa olosuhteissa. Kiihdytä ja jarruta varovaisuutta noudattaen. Jos kiihdytät tai jarrutat liian nopeasti, vetopyörät menettävät pitävyyden tien pintaan.
Huomioi pidempi jarrutusmatka talviolosuhteissa. Jarruttaminen on aloitettava aikaisemmin kuin kuivalla asfaltilla.
Pidä etäisyys edellä ajavaan normaalia suurempana liukkailla teillä.
Märkä jää (0 °C, (32 °F) ja jäätihku), kylmä lumi ja jää ovat erittäin liukkaita pintoja, ja ajaminen tällaisissa olosuhteissa on vaikeaa. Pitävyys ja tartunta tien pintaan on paljon huonompi. Pyri välttämään ajamista märällä jäällä, kunnes tie suolataan tai hiekoitetaan.
Varo liukkaita kohtia (kirkas jää). Niitä voi olla muuten kuivan tien varjoisilla osuuksilla. Jos havaitset jäisen alueen edessäsi, jarruta jo ennen sitä. Älä enää jarruta ollessasi jäisen kohdan päällä, ja vältä myös äkkinäisiä ohjausliikkeitä.
Älä käytä vakionopeudensäädintä liukkailla teillä.

Estääksesi litiumioniakun vahingoittumisen:
Älä säilytä autoa alle -25 celsiusasteen (-13 °F) lämpötilassa yli seitsemän päivän ajan.
Jos ulkoilman lämpötila on -25 °C (-13 °F) tai sitä matalampi, litiumioniakku saattaa jäätyä ja sitä ei voida ladata eikä se voi antaa autolle virtaa. Siirrä auto lämpimään paikkaan.

Liitä laturi autoon ja laita virtakytkin OFF-asentoon, kun pysäköit auton paikkaan, jossa lämpötila saattaa laskea alle -17 celsiusasteeseen (-1 °F) . Tämä tuottaa ulkoista virtaa litiumioniakun lämmittimeen (jos varusteena) lämmittimen ollessa toiminnassa ja näin litiumioniakku ei pääse tyhjenemään. (40 kWh:n akulla varustetut mallit)
Liitä laturi autoon ja laita virtakytkin OFF-asentoon, kun pysäköit auton paikkaan, jossa lämpötila saattaa laskea alle -20 celsiusasteeseen (-4 °F). Litiumioniakun lämmitin käyttää automaattisesti sähköä joko ulkoisesta lähteestä tai litiumioniakusta riippuen litiumioniakussa jäljellä olevasta varauksesta. (62 kWh:n akulla varustetut mallit)
Auton ajokilometrimäärä vähenee, jos litiumioniakun lämmitin (jos varusteena) on päällä (litiumioniakun lämpötila on noin -17 °C (-1 °F) tai sitä kylmempi) autolla ajettaessa. Voit joutua lataamaan litiumioniakun aiemmin kuin mikä on tarpeen lämpimissä ympäristöolosuhteissa.
Litiumioniakku tarvitsee enemmän aikaa latautuakseen, kun akun lämmitin (jos varusteena) on päällä.
Arvioitu latausaika, joka näkyy mittaristossa ja navigointijärjestelmän näytössä kasvaa, kun litiumioniakun lämmitin (jos varusteena) on päällä.
Auton ajokilometrimäärä saattaa lyhentyä huomattavasti erittäin kylmällä ilmalla (esim. alle -17 °C (-1 °F)).
Jos ilmastointijärjestelmää käytetään matkustamon lämmittämiseen, kun ulkoilman lämpötila on alle 0 °C (32 °F), järjestelmä kuluttaa enemmän sähköä ja lyhentää auton ajokilometrimäärää enemmän kuin käytettäessä lämmitintä kun ulkoilman lämpötila on yli 0 °C (32 °F).
Ilmastointilaitteen suorituskyky heikkenee käytettäessä ilmastoinnin ohjausajastinta tai kauko-ohjattavaa ilmastointoa samalla, kun litiumioniakun lämmitin (jos varusteena) on päällä. (40 kWh:n akulla varustetut mallit)
Ilmastoinnin ajastin tai ilmastoinnin kauko-ohjaus (navigointijärjestelmällä varustetut mallit) ei käynnisty, kun litiumioniakun lämmitin on toiminnassa. Tämä ei tarkoita toimintavikaa. (62 kWh:n akulla varustetut mallit)
Litiumioniakku ei välttämättä lataudu oletettuun tasoon latausajastinta käytettäessä, kun [Start Time] ja [End Time] on asetettu ja litiumioniakun lämmitin (jos varusteena) on käytössä.
Aseta vain latausajastimen [End Time], kun lataat kylmällä ilmalla. Auto määrittää automaattisesti milloin sen pitää aloittaa lataus litiumioniakun lataamiseksi täyteen riippumatta siitä, onko akun lämmitin (jos varusteena) päällä vai ei.