Nissan Vuoden ARIYA 2023 - Mallin omistajan käsikirja
5.5.3. Turvavyöjärjestelmän esikiristin

Turvavyön esikiristintä ei voi käyttää uudelleen sen aktivoitumisen jälkeen. Se on vaihdettava yhdessä takaisinkelaajan ja soljen kanssa yhtenä kokonaisuutena.
Jos esikiristin ei aktivoidu kolarissa, vie auto tarkistettavaksi valtuutetulle NISSAN-sähköautojen jälleenmyyjälle esikiristysjärjestelmän tarkistusta ja tarvittaessa myös vaihtoa varten.
Turvavyön esikiristysjärjestelmän johtoja tai muita osia ei saa käsitellä ilman lupaa. Tällä pyritään estämään turvavyön esikiristimen sattumanvarainen aktivoituminen tai järjestelmän vahingoittuminen.
Turvavyöjärjestelmän esikiristimeen liittyvät työt on teetettävä valtuutetulla NISSAN-sähköautojen jälleenmyyjällä. SRS-johtoja ei saa muuttaa tai kytkeä irti. Turvavyön esikiristysjärjestelmää ei saa testata muilla kuin hyväksytyillä sähkötestaus- ja mittauslaitteilla.
Jos aiot poistaa turvavyöjärjestelmän esikiristimen tai romuttaa auton, ota yhteys NISSAN-sähköautojen valtuutettuun jälleenmyyjään. NISSAN-huoltokäsikirjassa on ohjeet esikiristimen purkamiseksi asianmukaisella tavalla. Virheellinen purkaminen voi aiheuttaa henkilövahinkoja.
Turvavyöjärjestelmän esikiristin aktivoituu yhdessä turvatyynyn kanssa tietyntyyppisissä kolareissa.
Jos auto joutuu tietyntyyppisiin kolareihin, turvavyöjärjestelmä ja sen esikiristin suojaavat matkustajia.
Turvavyön kela ja ankkuri ympäröivät esikiristintä edessä ja takana. Näitä turvavöitä käytetään samalla tavoin kuin perinteisiä turvavöitä.
Kun turvavyöjärjestelmän esikiristin aktivoituu, siitä kuuluu paukahtava ääni ja sen jälkeen nousee savua. Savu on vaaratonta eikä johdu tulipalosta. Sen hengittämistä on silti syytä varoa, sillä se voi aiheuttaa ärsytystä ja hengenahdistusta. Hengitysvaikeuksista kärsivien on syytä hakeutua heti raittiiseen ilmaan.