Nissan Vuoden ARIYA 2023 - Mallin omistajan käsikirja
9.30.1.2. Hyötyjarrujärjestelmä
Hyötyjarrujärjestelmän ensisijainen tarkoitus on tuottaa virtaa, joka auttaa lataamaan litiumioniakkua ja lisää näin ollen ajokilometrimäärää. Toinen hyöty on moottorijarrutus, joka toimii litiumioniakun olosuhteiden perusteella.
Kun kaasupoljin vapautetaan D (ajo) -asennossa, hyötyjarrujärjestelmä hidastaa jonkin verran auton nopeutta ja tuottaa samalla virtaa litiumioniakulle. Virtaa syntyy myös silloin, kun jarrupoljinta painetaan.
Kun siirrät vaihdevivun B-asentoon ja poistat jalan kaasupolkimelta, hyötyjarrutus on voimakkaampi kuin D (ajo) -asennossa. Saatat kuitenkin tuntea suurella nopeudella ajettaessa, että hyötyjarrutus hidastaa vähemmän auton nopeutta kuin tavallisen auton moottorijarrutus. Se on täysin normaalia.
Kun litiumioniakku on täysin latautunut, hyötyjarrutus ei ole niin voimakasta. Hyötyjarrutuksen voimakkuus vähenee automaattisesti, kun litiumioniakku on täysin latautunut akun ylilatautumisen estämiseksi. Hyötyjarrutusta vähennetään myös automaattisesti, kun akun lämpötila on korkea/matala litiumioniakun vaurioitumisen estämiseksi.
Jarrupoljinta pitää käyttää auton nopeuden hidastamiseen tai auton pysäyttämiseen liikenteestä ja tieolosuhteista riippuen. Hyötyjarrujärjestelmä ei vaikuta auton jarruihin.

Kun hyötyjarrutusta käytetään, hyötyjarrujärjestelmästä saattaa kuulua ääntä. Tämä on sähköauton tavallinen käyttöominaisuus.
Jos virtakytkin on muussa kuin ON- tai READY-asennossa, voit pysäyttää auton painamalla jarrupoljinta. Auton pysäyttäminen vaatii tällöin jarrupolkimen kovempaa painamista ja myös jarrutusmatka on pidempi.
Kun jarrupoljinta painetaan, jarrupoljin ei tunnu tasaiselta tai sen tuntuma saattaa muuttua hyötyjarrujärjestelmän ollessa myös päällä. Sähkötoimisesti hallittu jarrujärjestelmä toimii kuitenkin normaalisti, eikä tämä tarkoita vikatoimintaa.